Studiedag

De Letterberg, 11 mei 2016

egel

Wie ben ik?

Duizenden jaren oud is het: een verhaal over Narcissus. Ooit voorspelde een waarzegger dat hij een lang leven zou hebben, op één voorwaarde: nooit mocht hij zichzelf leren kennen. Dikke boeken zijn over Narcissus geschreven.

Vandaag kennen we hem als de knappe jongeman die steeds in stilstaand water zat te kijken (geen spiegel bij). Gelukkig heb jij wel wat beters te doen dan de hele tijd in de spiegel te kijken. En toch ben je wel benieuwd naar antwoorden op Narcissus’ vraag: Wie ben ik?

Maar kan je jezelf wel kennen? Waarom kan ik wel goed rekenen maar minder goed schrijven? Waarom zijn mijn ogen of mijn haar zo bruin? Waarom voetbal ik minder goed dan ik vroeger hoopte? Ga ik later meer op mijn moeder lijken of op mijn vader? Moeten wij ook naar waarzeggers gaan zoeken?

Wie weet zijn er andere mensen om te ontdekken waarom ik ben zoals ik ben.

Wie ben ik? is een studiedag voor kinderen uit het 5de en 6de leerjaar en hun (groot-)ouders.

Woensdag 11 mei, 9u -12u in GBS De Letterberg, Dorpsstraat 81, Oud-Heverlee.

Geïnteresseerde (groot)ouders graag inschrijven voor 10 mei door een mailtje naar deletterberg@gmail.com.

De sprekers

evakestensDokter Eva Kestens is kinder – en jeugdpsychiater. Je kan haar  soms in kranten vinden.  Eva  werkt voor  Espero, een  centrum voor kinderen en tieners met problemen worden beholpen. Eva woont in Oud-Heverlee. Op de vraag ‘Dokter, Wie ben ik?’, zal ze antwoorden dat je bent zoals je ouders, familie, juffen en meesters, vrienden en gebeurtenissen je ‘maken’. Zij bepalen hoe je groeit en wat je voor iemand aan het worden bent. Ze gaat dat uitleggen met stukjes uit de  film Inside Out. Spannend!

 

cassiman

Jean-Jacques Cassiman is een bekende professor in genetica. Dat gaat over erfelijkheid. Hoe je eruit ziet, wat je goed kan, maar ook welke ziekte je kan krijgen, heel veel daarvan heb je bij je geboorte geërfd van je ouders. Op de vraag ‘Professor, Wie ben ik?’ zal hij antwoorden dat veel van je kenmerken erfelijk zijn. Je hebt die van je ouders geërfd en zij van hun ouders. Kinderen kennen professor Cassiman, die ook in Oud-Heverlee woont, misschien van de kinderuniversiteit. Moeilijke dingen kan hij heel goed aan kinderen uitleggen.

 

clerckx

Bart Clerckx is zorgcoördinator en onze onderwijsschepen. Op de vraag ‘Bart, Wie ben ik?’ zal hij antwoorden .. Dat verklapt hij zelf wel. Bart zal bijeen brengen wat de twee andere sprekers vertellen.

 

 

Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan.