Ouderraad

Onze kinderen zijn het intussen alweer gewoon dat de schoolpoorten elke dag wagenwijd openstaan om hen een leuke schooldag te bezorgen. Maar wist je dat die poorten ook geregeld opengaan voor ouders die mee willen praten, denken en werken met de directie en het schoolteam om het reilen en zeilen op school te bespreken? Want dat is precies wat de ouderraad doet, en wij zijn op zoek naar nieuwe leden om onze werking te versterken en om te zorgen dat we representatief blijven voor alle leerlingen van de school. Met andere woorden: het zou geweldig zijn mochten er ouders uit alle klassen van de school al eens mee willen komen denken …

We zetten daarom hieronder even uiteen wat precies de taken van de ouderraad zijn

De ouderraad bestaat uit een groep vrijwillige ouders die mee willen praten, denken en werken met de directie en het schoolteam aan het opvoedings- en onderwijsgebeuren op onze school. Zo kunnen we er samen met het schoolteam voor zorgen dat we als ouders betrokken worden bij de keuzes van de school en dat we als ouders concrete opmerkingen of wensen kunnen aankaarten en opvolgen.

Daarnaast ondersteunt de ouderraad de school financieel in haar werking door het organiseren van tal van activiteiten, zoals een quiz, spaghettidag, kinderfuif, groentemarkt …  De ouderraad richt ook werkgroepen op rond bepaalde thema’s of activiteiten. Deze werkgroepen kunnen een structurele vorm aannemen of opgericht worden voor één evenement of een korte periode.

De ouderraad heeft een aantal vaste leden waaronder de voorzitter (Nele Geysen), de ondervoorzitter (Annemie Ceuppens en Vanina Belis ), de secretaris ( Sarah Verhaeghe) en de penningmeester (Ann Roose). Naast deze vaste leden kan elke ouder deelnemen aan de vergaderingen en/of de activiteiten van de ouderraad.

De ouderraad

Meer informatie over onze visie en taken vind je hier.

Wil je er graag ook mee betrokken zijn? Dan ben je steeds welkom op onze vergaderingen of je kan ons steeds mailen op ouderraad.deletterberg@gmail.com.

Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan.