Gimme

Sinds enkele jaren communiceert onze school met Gimme, naast de traditionele kanalen, zoals rechtstreeks contact met de ouders, de mail en het briefje.

De nieuwe Gimme

In Gimme zie je drie vakken: Planning, Archief en Kalender.

Planning: deze lijst toont alle informatie van vandaag tot alles wat nog komt.

Archief: deze lijst rangschikt de informatie (voornamelijk foto’s en video’s) van gisteren naar vroeger.

Op het einde van de dag verhuist alle informatie automatisch van ‘planning’ naar ‘archief’. Zo ruimt Gimme zichzelf op en hoeft u nooit tussen oudere berichten te zoeken naar nieuwe info.

Lees meer.

Waarom Gimme?

Wat is Gimme?

Gimme is een online platform dat alle berichten van scholen, verenigingen en sportclubs organiseert. Een gimme pagina (zoals deze van De Letterberg) is opgesplitst in klassen. In gimme noemt men dat kanalen.
Via de kanaalkiezer kan je als ouder de kanalen volgen die voor jou belangrijk zijn. Onze school heeft er voor gekozen alle specifieke klasinfo via gesloten kanalen te publiceren, zodat alleen de ouders van kinderen die in die klas zitten deze informatie krijgen. Er is ook een open kanaal, genaamd ‘schoolnieuws’, waar iedereen de laatste, publieke nieuwtjes van de school kan volgen.

De directie, het secretariaat of de leerkrachten maken via gimme hun berichten. Het kan gaan om mededelingen, afbeeldingen, korte verslagen van activiteiten of uitstappen, fotoalbums, bijlagen, invulstrookjes of zelfs filmpjes. Wanneer het bericht gepubliceerd wordt, krijgen de ouders, als ze dat wensen, een e-mailtje met een link naar het nieuw bericht.

Bovendien hebt u wellicht al gezien hoe onze website Gimme berichten doorgeeft. Bent u uitgelogd, dan komen daar de schoolnieuwtjes. Bent u ingelogd, dan staan er de klasspecifieke berichten.

Moet ik me abonneren?

Nee. Alle ouders kregen via de beschikbare mailinglijsten al toegang tot het kanaal van hun kind. Heeft u toch geen toegang of wilt u ook toegang via een andere emailadres, laat het dan weten.

Hier lees je hoe je je profiel kan aanpassen.

Gebeurt nu alles via Gimme?

Nee. Ten eerste heeft niet iedereen toegang tot het internet, ten tweede kan je de gimme mail ook (per ongeluk) uitzetten en dus berichten mislopen. Gimme is heel handig en populair maar het biedt geen volledige bereikgarantie. Dus we houden de traditionele kanalen ook in gebruik , de agenda en het briefje, voor belangrijke dingen.